• Geld is niet de reden
 • Het is waar dat zonder werk je financiële middelen omlaag gaan. Toch mag geld nooit je drijfveer worden om een job te vinden. Werkgevers zoeken werknemers die hun job goed willen doen omdat het hen interesseert, als ze goed (en assertief) zijn komt de verloning dan vanzelf in orde.

  Ik weet echter hoe zwaar het lagere inkomen kan wegen, en hoe kwetsbaar het je maakt. Er zijn verschillende manieren om het geldprobleem op te lossen, maar ze zijn niet allemaal een even goed idee.

 • Vul online enquêtes in

  Dit mag dan wel geen grote bron van inkomen zijn, het is wel een van de meest betrouwbare. Er circuleren verschillende sites die online onderzoeken aanbieden en elke week zijn er wel een paar waar je aan kan deelnemen. Google gewoon 'online enquêtes' en je vindt ze onmiddellijk.

 • Geneesmiddelenonderzoek

  Met geneesmiddelenonderzoek kun je belastingsvrij aan een maandloon geraken. Je mag er wel geen problemen mee hebben dat je vreemde stoffen moet innemen, en hele dagen in een ziekenhuis moet spenderen. Alhoewel het over het algemeen vrij veilig is, vermits de medicijnen al een belangrijke testfase doorlopen hebben, is het toch niet geheel zonder risico.

 • De beurs

  Voor mensen die de beurs begrijpen, kan het een goudmijn zijn. Het is dan ook zeker geen slecht idee om de beurs te bestuderen. Vermijd echter om geld in te zetten voordat je het systeem begrijpt. Kies welk systeem je wilt gebruiken: gewoon beleggen of binaire opties, de eerste is minder risicovol maar je wint minder, met de tweede kan je veel winnen, maar ook alles verliezen. Bestudeer betrouwbare methodes om te beleggen en bedenk een strategie die je ligt. Volg het aandeel/de wisselkoers/de grondstof waarop je je wilt focussen, en zoek een tijdstip waarop je de trends begrijpt. Oefen vervolgens eerst op papier, en als dit lukt kan je een kleiner bedrag opzij zetten om in het echt te proberen. Als het goed lukt kun je verder doen. Hou er echter altijd rekening mee dat het tegen kan zitten, en weet heel goed hoeveel je kunt missen! Dat is je maximale inzet.

 • Gokken?

  Als werkloze ben je heel kwetsbaar voor een gokverslaving, en ik spreek helaas uit ervaring. Wegblijven van goksites en goktafels is dan ook de beste hint die ik kan geven. Mocht de drang om het toch eens te proberen te groot worden, Hou dan de tips onder deze link in acht

 • Vermijd bonussen

  Of het nu beleggingsbureaus of goksites zijn, het zijn geen vrijwilligersorganisaties. Aan bonussen hangen zeer strakke voorwaarden. Het bedrijf moet immers winst maken. Mijn raad is om nooit bonussen te nemen. Als een bonus vervalt zou je immers wel eens voor heel onaangename verassingen kunnen staan. Vertrouw ook nooit de mensen die u die bonus aanbieden, zij zijn erop getraind de voordelen in de verf te zetten, en de nadelen zo lang mogelijk verborgen te houden. Doe zelf onderzoek naar de bonus, de voorwaarden staan immers verplicht gepubliceerd, en vraag desnoods naar de details. Hou er rekening mee dat je waarschijnlijk zult moeten aandringen. Mijn raad is echter: als je geld inzet, zorg ervoor dat het je eigen geld is!